Sprint på Marstrand!

Just nu förbereder vi oss för Childhood Match Cup 4-9 juli på Marstrand som i år inte blir just match cup utan man har valt formatet sprint. Flera olympiska stjärnor på startlinjen så nu är det bara att kavla upp ärmarna och ta tag i fleetregelboken och träna taktik på banan mot fler båtar. Vi gillar utmaningar och det ska bli kul!! Dock vet vi hur mycket just en stor matchracingtävling på hemmaplan betyder för vår seglingsgren och kommande matchracingseglare och vi hoppas kunna köra prestarts och dribbla slagdueller framöver på vår favoritarena igen. 

Ni har säkert märkt det, WINGS har headhuntat grymma Anna Holmdal White!! Marie Grusström fick precis sin lilla Hilda och är mammaledig från teamet. Anna är taktikern vi drömt om länge! Fart är hennes mantra och vi skrattar både på in och ut-seglingen med henne ombord. Vi är med andra ord extremt nöjda med rekryteringen! Detta betyder att Annie och Linnéa numer sköter jobbet i brunnen. Deras styrka och samarbete kommer bli grymt bra för oss! 

Note to self gällande sprint från förra året. 
- Träna mycket Fareast. Båthanteringen kommer bidra till många poäng. 
- Fokus starterna. Vår styrka är tajming och vi ska ta för oss som vi brukar trots att fler båtar stökar till det lite för oss om man jämför med vad vi är vana vid. 
- Kunna alla regler utan och innan. Vår styra i MR är att vi vet exakt vad vi får göra, vi vet var gränsen går. Det måste vi ha 100% koll på här också. Kostar för mycket med straff i sprint. 
- Keep it clean och välja Marstrandspåren vi kan på banan!! 

Mer att skriva upp på listan kommer nog efter ikväll. Sprint träning på GKSS med 6 båtar. 7-12m/s enligt Klart. Ska bli kul!!!